Wednesday, May 9, 2012

(58) Perutusan Rasmi

Selamat menonton dan mengubat rindu di hati.
video ini untuk pengunjung chepokpok sahaja. Diminta jangan "SHARE" di laman lain.
Yang Benar,
Cik Tuan Tanah



(57) Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Ingat lagi tak Mr.Q yang terbang ribu riban batuan menemani kami ketika TGUH dibilik bedah?
Setelah kembali ke kampung halamannya, kini Mr.Q kembali bertamu.

Mr. Q bersama TGUH....sembang apa tuuuu??
                 ( Photoshop by cik TT- atas arahan Mr.Q- memang comeyy gilerr smiley Mr Q, kena dengan orangnyaa...hik...hik...hik)



Esok..Sabtu 5Mei kami dijemput ke Majlis ramah mesra di Rinconada’s Park.Majlis kesyukuran bersempena anugerah kesihatan buat TGUH yang telah menjalani tempoh mehnah serta rawatan.
Allamakk...5 Mei juga tarikh ulang tahun Adik Shafinazz the AJK Makan (Tengkiyu pesbuk)
Seharian Wacheda dan Waleyn bersilat dengan kaki lembu untuk pot luck esok.



Sup kaware’ aka maghadim. Mehdi : Kaware’...laarr  kalu sup’ kabare’...wacheda tak reti bikinn...itu kena tanya resipi kat orang Jawa baru betulll.




Sudah semestinya paberet TGUH.




Malam tu , kami kenuri dulu sebelum dibawa ke Rinconada’s Park.                              Ehh... Mr  Q pun ada....



Sup kaki kaware’ aka maghadim yang berjaya menghangatkan malam kami yang dinginn  , juga kena dengan selera TGUH  



Mr Q : Saya tak reti laar makan sup ni...sebab seumur hidup tak pernah makan sup kaki......
               Kami: Cuba duluuuu....baru taoooooo...



Sup -2 periuk besaq....haaahhh....puaih hatiii...



Esokya, kami tiba di Rinconada’s Park dengan kereta sarat barang-barang segala mak nenek.


Kasi surprise si Birthday Girl Shafinazz aka AJK Makan..



Surpriseeee !!!!! Dengan belon, bunga bagaiii........ngeeeeee...



Dah macam rombongan meminang la pulaaakkk..



Al-maklum leeerrr...birthday girl baru menginjak usia 14 tahun.....ehhh...14 ke 41 ???....



Kerusi khas  buat TGUH



Turut dimeriahkan oleh sahabat-sahabat dari Malaysia yang bermastautin disini.


Cer tengok talipinggangg....



Selamat ulang tahun Dik Inazz yang ke 14.....




Ehhh...ada hadiah lagikkkk....... Fuyooooo....bukan senang nak kena cium dengan Mama Jah......terbaeekkkkk.....



Semoga kekal dalam mawaddah dah rahmah Nya serta dihiasi Sakinah..



Cukup meriah dan happeningg



Bacaan doa diketuai TGUH dan  diaminkan oleh semua yang hadir...doa selamat serta doa untuk besdey girl.



Bukan setakat besdey girl yang berjuraian airmata, kami semua sebak dan terharu dengan alunan doa dari TGUH kali ini...sayu semacamm.....isk...isk...isk....



Selamat memasuki era 40-ann.... opppsss sowii 14..



 Lepas doa...SERAAAANGGGGGG.....!!!!!


  ‘ Stuffed lamb roast’- seekor kambing   dipanggang bersama  nasik yang disumbat kedalam perutnyaa....



 Jahannammm diet seminggu......(Jahannama kholideeeennnn-tagline Che Kamal Al-sungai boyai)..




Apa lagi....mulai ya akhi...!!! ......(.sajaaaa teringat tagline masa ngaji Quran dengan Ustaz Amin Kordi dulu ...teringaaaaaaaat Ustaz Amin Kordi..........seronok betul jadi anak murid Ustaz..... )




Awat semua tengooook saja...tunggu TGUH mula dulu kaa...



 Harini....pakcik tengok sajalahhh.....lagipun.....perut pakcik dah kempiisss.......dah tak roi..........”Pandangg laaah ..lihat laaaah......”




Rinconada’s Park Cuma 15 minit dari  s HARON Green  Apartment 

 Perlu buat tempahan meja dan kawasan dahulu. 2kali kami dilawati Rangers bertugas, memastikan keadaan semua terkawal dan rapi.



Jemput makannnn.....tulang kambingg....



Tn. Hj amir Razelan (bertopi merah) dan Faisal Lokman  serta bodyguard kaki pukul berdua....



Tn Hj Khalil.... kami nak kambing panggaanggg powerr  balik nanti....bole ka???



Besdey girl tengah menikmati sup kaware’ aka maghadim



Pandai Daiana carikkan ayaq nyok.... 2 tin telah berjaya TGUH seleseikannn...



Kanak-kanak ribena riang berpesta..



Sorang lagi kanak-kanak ribena seusia dengannnya sedang melambung frisbee ..



 “Allahhhh selamatttkan kamuuuu...Allahh selamatkan kamuuu....Allah selamatkan Adik Shafinaazzz...Allah selamatkan kamuuuuuuu..........Yeaaaayyy..



Laaaa...ini paseipa pulaaaakkk... posing power rangers ka.. posing ‘the power of 4' ka.....posing nak tengok sapa lagi putehhh.... Isshhh....ishhh...ishhh..



Jom...jom...ambik gambaq semuaaa..



Cheeeesseeee.............Snap !!!! for the albummm ....


Wacheda
Menlo Park
11.30pm
 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space