Wednesday, April 25, 2012

(51) Temujanji kedua Mr Robert Robbin

Hari temujanji tiba lagiii....

Jadual kami hari ini- Pemeriksaan dan temujanji dengan Mr. Robert  Robbin.

Sudah sampai di Fountain Entrance Stanford Hospital


All sets... ke tingkat satu..Klinik Kardiovaskular..


Christiane Balouney (PR IMS)  telah siap sedia menunggu kami..

Di dalam bilik pemeriksaan Mr. Robert Robbin bersama Sophea (Resident Nurse Mr. Robert Robbin)- berbincang tentang penambahbaikan dalam proses pemulihan


Ada yang melucukan dalam topik perbualan kami....sentiasa ada yang lucu..Sophea yang pandai menghangatkan suasana..

 Sepanjang pemeriksaan berjalan ,kesemua kami dibenarkan melonggok dalam bilik pemeriksaan. Ya kesemua lapan oramg kami !!  Siap diangkutnya kerusi dari bilik lain agar kami semua selesa berkerusi. TQ Sophea.Walaupun pada mulanya ada kakitangan kaunter tidak benarkan kesemua kami masuk,’’ Hanya 2 orang sahaja”...tetapi bila Sophea datang...Naaa Haaaii segerabak keretapi senandung malam sudaa masuuukk..

Dear Sophea: We have something for you....from all of us.


As a token of gratitude....


Sophea: You must be lucky to have a very supportive family and great kids..
                 Wacheda: No..!! WE  are lucky..to have him as our father...


Isk...Isk...bukan takat Awe sahaja yang kebanjiran...kami semua nangis tak henggattt.. (Mekaasihh Dekna aka paparazi baru yang tak ambik gamba kokde nangiss bagai nak rak..)


Mr Robert Robbin menghantar wakilnya untuk pemeriksaan kali ini, kerana tersangkut dengan tugasan


Dr Justin Shcaffer-Pakar Bedah Kardiotorasik


Haiyaaa ......manyak bungkak lagi ini kaki...OK..tambah ubat lagiikk


Lepas periksa..jangan lupa amik darah.


Ke chemical Laboratory la pulokk.


Jauh jugak Chemical Laboratory ni ekk



Haa?? Lagi mau amik darah ka??


Bilik menunggu ‘waiting room 2’. Ruang menunggu dibahagikan kepada beberapa bilik kecil agar lebih selesa dan privasi berbanding ruang kawasan melapang dan dilonggok semua ‘penunggu’ di kawasan yang samaTerdapat bilik-bilik menunggu yang lain dengan ruang dan kapasiti yang sama.


Menunggu giliran di bilik menunggu ‘Waiting room’


:Dekna menghiburkan hati dengan mainan untuk kanak-kanak seusianya sementara menunggu giliran TGUH.


Adeeehh...nak ambik tang mana lagi ni


Uiisshh..jaket Darussyifa’ tu Dekna...Yang Sophea dok berkenan tadi..

Ruang didalam ‘waiting room 2’ -panoramic view

Sejuk ke Dekna??


:Bila pak lawak berkumpulllll...


Menghiburkan hati TGUH dan mengisi masa senggang


Sampai kena tutup mulut sebab tak tahann..kikiki.



Next station-Radiologi department, kena Chest X-Ray lagi, tengok ayaq dah surut ka.


Singgah IMS sebelum berangkat balik.Kopi lagiiii



Alhamdulillaaahh...setel semua..Jom balik..



Paseipa Dekna??


:TGUH jalan sendiri...jadi Dekna ambil kesempatan nak bermanja ngan Bandi..Ngeee


Kopi lagiii??.


Jangan pusing rumah lagi...Jom pi Sharon Park.


Larat lagi ke nih??


Nak pusing tasik Sharon Park ker?


Kita duduk sat


Posing for the camera sebijikk..



Ok..sambung jalan lagi.


Menikmati keindahan tasik di S   HARON Park di waktu petang..



Panoramic view of Sharon Park’s lake- Credit to Dekna aka Cik TT(infact all the gambo-are Dekna’s, makcik paparazi dah pass baton to adik paparazi)


Sambung jalan lagiiilkkk...(Waaa..kaaa..kaa..jangan mare aaaa DikNa...)


Meh sini nak ajar ‘buah potong’ –tutor Silat Cekak sedang beraksi...U  don play-play wit me aaaaa....


Brrrr...brrrr..sejuk nih.


Ok dah pucat...lets head straight back home



Malamnya....

SURPRISEEE.

Tengkyu Dik Inazzzz...sebab ingat Besdey akak.. I lebiuu


Belon trekta !!!!-  tu yang MAHHAALL tueee


Awe tengah pasang banner Trekta..Adeehhh.... lengkap bertema..”TREKTA”



Sesapa tak kenal, inilah ‘trekta’....kikiki



Mekasiiih Dik Shafinazz....segala macam mak nenek dibawaknyaa

Kek kepala keretapi senandung malam..(Shafinaz kata puas cari trekta..orang tak buat kek trekta dah zaman ni) 42 ke 24 Dik Inazzzzz.......kikiki.



Makan makanan hamerika lah pulakk malam ni.


Makanan hamerika-burger homemade.

Haji Hamdi, tok imam solat Maghrib


TGUH mengepalai bacaan doa...isk..isk..nak tiyak dah ni...


:Diaminkan oleh semua adik beradik termasuk Shafinazz dan Aziz, tn hj Amir Razelan dan Kak Nani


Memang sahla banjiirr.. uwaaa..


Mekasih Baba..Mekasihh Mama....Mekasihh semuaa


Potong la jugakk



Tn Hj Amir Razelan serta Kak Nani


Makan time

Terima kasih semuaaa...isk...isk...T____T

Wacheda
Menlo Park
2.30a.m


 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space