Tuesday, April 24, 2012

(50) Acara riadah beramai-ramai......

Pengumuman...

PMLB nak wat pengumumanlah sikitt...

Pemenang kuiz ‘Pak Aji naik Moto’... bakal menerima sehelai T-shirt bodo san pransisko
Tempat pertama 1) Hj Dzulbokhari Dssabah 2) Pojan anak Pak Ndak Hassan Din.

Clap...clap...clap....





Nak jawab komen la sikit...

 SSS(Siti Suria Salim): Lobster masak apa??
                                       Resipi  namanya  ‘ Lobster Masak Hantam  style Wacheda’....Waaa..kaaa...kaaa

Makcik Yah SP: Baba gelak sampai terbit ayaq mata (Yana tulun habaq kat makcik sat nooo...)..Memang sepatutnya  dan semestinya makcik pegang tiltle ‘tukang karut HD nCo  sampai bila-bila.Bila Yana habaq makcik ‘dah siap packing brg siap segala macam baju sejuk....kot2 turun arahan suruh macik yah Mai SFO’...bukan takat Baba...kami semua  sakit perut dok tahan gelak, takut jiran mai serang bising sangat.

Sham2009: Pantun 8 kerat-boleh tahannn...;-). Sham ni yang mana ya?

Khairul dapat mimpi pi umrah ngan TGUH..! Hebat tuu...Pssstt Mahat & Mehdi: Kena cepat buat pasport dalam mimpi ni, kasi cucuk ACYW seksiap.......senang sikit len kali.

Mehdi : Nama manja???...chepokzannn....Waaa...kaaa...kaa..(Ini bukan TGUH yang bagi aaaa...)

Ikmal Zaidi:Kalo tulis Arab, dia bunyi Mexico....jadiii...daripada bunyi  Mexico lebih baik bunyi Omputeh....;-)

ALBAB aka Kak Chah Latifah abu Bakar: Fuyyyooooo...saintis bole hasilkan puisi setaraf itu...2 thumbs up !!!!!



 Sessi riadah kami lebih meriah dan gamat dengan kehadiran 2 lagi anggota keluarga.

All sets......here we gooo....Haaa???  berkaftan nak berjogging ke Awe???

 Kali ini .tidak ke Sharon Park,  cuma  di kejiranan Sharon Green  Apartment


Kejiranan Sharon Green Apartment


Ruang pejalan kaki yang diperuntukkan khas lagi mesra pejalan kaki serta landskap yang sentiasa terurus rapi, membuatkan sesiapa sahaja teringin beriadah walaupun ditepi jalanan.


Eyaaaahhh....eyahhh...jangan ingat berkaftan tak boleh dapat nomor wahid...eyaaahh...eyaaah



Berenti posing for the blog and for everyone at home and anywhere sharing the blog.


Ok... naik kenderaan kejap..



Mama masih steady.....


                          Awe : Dah berapa kilo kita jalan ni?
                     Balin: Emmm... baru satu kilo...
                     Awe: Haaa !!!! baru satu kilo????



Dekna- seasonal allergic rhinitisnya dah menyerang, memandangkan sekarang musim bunga ‘spring’.jadi kena pakai topeng darth vader


Round kedua.



Sampai di perkarangan apartmen kami



Menggunakan saki baki tenaga dan kudrat yang bersisa



Adeeeehh...berpeluh ketiak pak imamm..



TGUH tersandar di dinding apartment sejurus tiba




The three stooges.....( Uwaaaa...tak acii...korang dok belakanggg)

 We spend a quality time together... Riadah yang mengeratkan ukhuwwah... TQ Allahh...

 Malamnya- skyping timeeee...

Tokwan TGUH bertanya khabar cucu-cucu yang ditinggalkan di tanah air serta Kerry, Cheja dan Cherra yang menjadi guru besar terhadap semua kenek-kenek la udeyy....


“ We love u Tok Wannn.....”- kenek-kenek la udeyyyy



Wacheda
SG 157
Menlo Park
12.00pm



 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space