Wednesday, May 9, 2012

(57) Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Ingat lagi tak Mr.Q yang terbang ribu riban batuan menemani kami ketika TGUH dibilik bedah?
Setelah kembali ke kampung halamannya, kini Mr.Q kembali bertamu.

Mr. Q bersama TGUH....sembang apa tuuuu??
                 ( Photoshop by cik TT- atas arahan Mr.Q- memang comeyy gilerr smiley Mr Q, kena dengan orangnyaa...hik...hik...hik)



Esok..Sabtu 5Mei kami dijemput ke Majlis ramah mesra di Rinconada’s Park.Majlis kesyukuran bersempena anugerah kesihatan buat TGUH yang telah menjalani tempoh mehnah serta rawatan.
Allamakk...5 Mei juga tarikh ulang tahun Adik Shafinazz the AJK Makan (Tengkiyu pesbuk)
Seharian Wacheda dan Waleyn bersilat dengan kaki lembu untuk pot luck esok.



Sup kaware’ aka maghadim. Mehdi : Kaware’...laarr  kalu sup’ kabare’...wacheda tak reti bikinn...itu kena tanya resipi kat orang Jawa baru betulll.




Sudah semestinya paberet TGUH.




Malam tu , kami kenuri dulu sebelum dibawa ke Rinconada’s Park.                              Ehh... Mr  Q pun ada....



Sup kaki kaware’ aka maghadim yang berjaya menghangatkan malam kami yang dinginn  , juga kena dengan selera TGUH  



Mr Q : Saya tak reti laar makan sup ni...sebab seumur hidup tak pernah makan sup kaki......
               Kami: Cuba duluuuu....baru taoooooo...



Sup -2 periuk besaq....haaahhh....puaih hatiii...



Esokya, kami tiba di Rinconada’s Park dengan kereta sarat barang-barang segala mak nenek.


Kasi surprise si Birthday Girl Shafinazz aka AJK Makan..



Surpriseeee !!!!! Dengan belon, bunga bagaiii........ngeeeeee...



Dah macam rombongan meminang la pulaaakkk..



Al-maklum leeerrr...birthday girl baru menginjak usia 14 tahun.....ehhh...14 ke 41 ???....



Kerusi khas  buat TGUH



Turut dimeriahkan oleh sahabat-sahabat dari Malaysia yang bermastautin disini.


Cer tengok talipinggangg....



Selamat ulang tahun Dik Inazz yang ke 14.....




Ehhh...ada hadiah lagikkkk....... Fuyooooo....bukan senang nak kena cium dengan Mama Jah......terbaeekkkkk.....



Semoga kekal dalam mawaddah dah rahmah Nya serta dihiasi Sakinah..



Cukup meriah dan happeningg



Bacaan doa diketuai TGUH dan  diaminkan oleh semua yang hadir...doa selamat serta doa untuk besdey girl.



Bukan setakat besdey girl yang berjuraian airmata, kami semua sebak dan terharu dengan alunan doa dari TGUH kali ini...sayu semacamm.....isk...isk...isk....



Selamat memasuki era 40-ann.... opppsss sowii 14..



 Lepas doa...SERAAAANGGGGGG.....!!!!!


  ‘ Stuffed lamb roast’- seekor kambing   dipanggang bersama  nasik yang disumbat kedalam perutnyaa....



 Jahannammm diet seminggu......(Jahannama kholideeeennnn-tagline Che Kamal Al-sungai boyai)..




Apa lagi....mulai ya akhi...!!! ......(.sajaaaa teringat tagline masa ngaji Quran dengan Ustaz Amin Kordi dulu ...teringaaaaaaaat Ustaz Amin Kordi..........seronok betul jadi anak murid Ustaz..... )




Awat semua tengooook saja...tunggu TGUH mula dulu kaa...



 Harini....pakcik tengok sajalahhh.....lagipun.....perut pakcik dah kempiisss.......dah tak roi..........”Pandangg laaah ..lihat laaaah......”




Rinconada’s Park Cuma 15 minit dari  s HARON Green  Apartment 

 Perlu buat tempahan meja dan kawasan dahulu. 2kali kami dilawati Rangers bertugas, memastikan keadaan semua terkawal dan rapi.



Jemput makannnn.....tulang kambingg....



Tn. Hj amir Razelan (bertopi merah) dan Faisal Lokman  serta bodyguard kaki pukul berdua....



Tn Hj Khalil.... kami nak kambing panggaanggg powerr  balik nanti....bole ka???



Besdey girl tengah menikmati sup kaware’ aka maghadim



Pandai Daiana carikkan ayaq nyok.... 2 tin telah berjaya TGUH seleseikannn...



Kanak-kanak ribena riang berpesta..



Sorang lagi kanak-kanak ribena seusia dengannnya sedang melambung frisbee ..



 “Allahhhh selamatttkan kamuuuu...Allahh selamatkan kamuuu....Allah selamatkan Adik Shafinaazzz...Allah selamatkan kamuuuuuuu..........Yeaaaayyy..



Laaaa...ini paseipa pulaaaakkk... posing power rangers ka.. posing ‘the power of 4' ka.....posing nak tengok sapa lagi putehhh.... Isshhh....ishhh...ishhh..



Jom...jom...ambik gambaq semuaaa..



Cheeeesseeee.............Snap !!!! for the albummm ....


Wacheda
Menlo Park
11.30pm

27 comments:

kakcik said...

Assalamu'alaikum semua ...

Berselera nampaknya TGUH makan. Alhamdulillah.

Anonymous said...

AJK Makanan kata : dia maluuuuu...sipu-sipu, sipi-sipi (dalam hati byk happyyyyyyyy).... alhamdulillah besar makna turning 14 again! If cameraman ada masa bukak hadiah, lagi pengsan!

And the sup ....perghhh, memang kena menuntut ye! Mr.Q memang low profile, nasib baik it's a smily face bukan trekta face! I'm so glad to be part of this big happy family! Alhamdulillah. Again, thank you dapat menerima kami seadanya! It's priceless

AJK Makanan .....

Tuan Tanah said...

mr.feckry : jangan lari tajuk ye.. berita akan menyusul nanti.. sabar.. kita bagi fair n square pada semua pengunjung chepokpok.. insyaAllah

Mehdi Zain said...

Alhamdulillah... sekali lagi banjir dengan keadaan kesihatan TGUH sekarang...

Tak puas hati ni... Sup Kabare tu kaki lembu ke keting ka urat keting?... hari hari lalu tempat depa bakaq kaki lembu dll... nak jugak try... Sup kabare mana ada da....saja bagi nama..

Congrats tu AJK Makanan...Semoga dapat keberkatan umur....kebahagiaan dunia dan keredhaan Allah di akhirat kelak..bangga dapat didoakan TGUH...best pastinya kan?...

Hj Khalil...pastikan ada kambing...!! Thehehe
Yg paling jeles...kena cium Cik Jah.... Kami yg selalu jumpa pun, tobat lahum la nak rasa.....nak mimpi pun tadak!!!... MUAHAHAHA!!!!

Noraishah said...

alhamdulillah....syukur alhamdulilallah
post yg sangat gumbira.
wat Syafinaz mudah2an Allah lanjutkan usia dgn penuh keberkatan dr pelbagai sudut.amin.(wish terlewat sikit ya).
Rasa mcm nak raya,gumbira sgt.....tunggu TGUHD dan KTG balik ke tanah air.Mudah2an Allah kurniakan keselesaan,keselamatan dan kesihatan semasa perjalanan pulang ke tanah air dan selama-lamanya.amin.

Anonymous said...

KAWARE'! dah sepuluh tahun tak rasa. nanti boleh buat special request utk hari selasa he he

imran

Mahat said...

Waaah! Hepi sgt2 tgk TGUH. Fi Amanillah.
Hepi belated besday to AJK Makanan (Akak Syafinaz)..
Wacheda..bila kami boleh join mcm ni gak? Nak rasa gak lah "Sup Kaki Lembu Kaware"
Dalam banyak2 jam...jam siapa yg paling besaq? Cuba teka...

ustaz alawi said...

syoknya, meriahnya, nanti kita buat kat malaysia plak.. alhamdulillah

hjkhalil ahmad said...

Assalamualaikum TGUHD $ keluarga...
Aduhai.. meriahnya... santai dikawasan taman yang begitu indah... udaranya udah pasti sungguh nyaman... mendengar TGUHD membaca doa, terasa sayu dan menglir air mata.... memandang anika hidangan.. tak tahan... ohh tengok nasi kambing power... menglir air liurr.... nampaknya hebat sugguh ajk makanan... bawalah balik resipiii yaa.. insyaalah 2X power boleh buat..... Semoga Tuan Guru bertambah sihat dan ceria bersama keluarga dan juga selamat kembali ke tanahair dengan selamat... Aminnn...

hj khalil

Kakwe said...

Ustaz Imran. Kalau nak rasa kaware' tu, senang saja. Setiap 1 Syawal dan 10 zulhijjah, setakat ni belum pernah miss menanti tetamu. Cuma kena pastikan lokasinya sama ada di BBB atau di BLP (Bohoq Lateh Perlis)

Badrul Haliza said...

Alhamdulillah. Hepi.. hepi... tengok suasana happening begitu.. Dah jadi warga SFO plak TGUH, Mama Jah & KTG. Tahniah Shafinaz.. dpt doa TGUH, semoga diberkati Allah sentiasa.
Wacheda, Sesok.. kami pun nak 'mimpi' gak pi "Rinconada Park". Posing kat situ... kasik tutup itu word Rinco.. bagi tinggai jadi Nada Park aje..hehe

Azhar said...

Alhamdulillah...... Nanti kat Malaysia, kita cari lah taman mana2, tasik perdana ke, kat bangi tu ke, berkelah ala2 riadah keluarga Darussyifa bersama Tuan Guru di pagi Ahad dan jamuan masing2 bawak lah... pot luck gitu.....

rahimi albarlisi... said...

ALHAMDULILLAH...Syakkireena a'kulli ni'ma...

Bandi...table dah lama dah dok belipat kat blakang tu...
@Tgk gambo abg yg pakai cap hitam n bag bersilang tu takut laaa...cam SB...lariiii...BERSIH fobia...

al-BASUTY77 said...

alhamdulillah semuanya makin ceria...berbunga hati melihat senyuman tn guru...semoga dipermudahkan sgl urusan...org2 kk dah tak sabar menanti kedatangan tn guru...asalullahal 'aziim rabbal 'arsyil 'aziim an yasyfiyahuu ( tn guru dato dr harun din ) amin- us nik darussyifa' bandar sierra kk

Masrifah Mastor said...

ALHAMDULILLAHIROBBIL'ALAMIIN....
MERIAH SUNGGUH, CERIA SUNGGUH, HAPPY SUNGGUH SUASANA HARI ITU.

Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 41 Pn.Shafinaz....Bertuah sungguh dapat doa TGUH.

Semoga kita semua di sini dapat tempias doa yang penuh barakah dari TGUH.Amiin....
Terasa dan teringin macam nak buat Family Gathering pulak......
Seronoknya..............................

Fauzan said...

Wow, bestnye. walaupun saya ni bukan penggemar kambing dan kaware'. tp nampak menyelerakan.... nyum2.

Anonymous said...

Alhamdulillah,

Seronok tengok Tuan Guru makan, bersama-sama ahli keluarga dan sahabat-sahabat yang lain. Adakah ini bermakna selera Tuan Guru sudah semakin bertambah? Sedapnya nampak makan kambing tu...

Selamat Ulang Tahun Kelahiran ke 41 Pn Shafinaz. Memang betul2 bertuah dapat doa dari Tuan Guru.

Dr. Huda dan ahli keluarga Tuan Guru, nanti kalau balik Malaysia bolehlah buat 'Majlis Ta'aruf dan Tautan Hati di Tasik Cempaka Bangi ke? Bolehlah kami di sini join sekali.

InshaAllah.

JAFNI JOHARI JIKEN

mohd fakhri aris bin muhammad ghazi said...

alhamdulillah...moga2 TGUH dapat "fit to fly"soon ...check up 8hb kan?semoga TGUH & KTG bertambah sihat and will be back home soon, insyaAllah.

ishak3348 said...

Alhamdulillah...seronok semuanya..semoga bahagia selalu..

Hilmi Jaafar DS Labuan said...

alhamdulillah TGUH semakin sihat....kawarek kaki kambing takda ke....teringat kat mesir.....last mkn 2002...nanti majlis kat darussyifa boleh buat sup kawarek kaki kambing kut hehe...

shahadahkampar perak said...

alhamdulillah.seronoknya tenguk TGUHD makan tulang kambing besar kedabak. .berat tu.nampak berat jugak makna TGUHD dah bolih angkat syukurnya mudah2han cepat sembuh. . .

Nora Zainal said...

Sedapnya nampak kambing tu.....
Teringat dulu pernah mengidam nasi bungkus kelas
fardhu ain TGUH khamis mlm jumaat.Alhamdulillah dpt
;)

Nizam SG1229 said...

Seronoknya kalau dpt join majlis tu bersama TGUH. Syukur TGUH nampak gembira

Anonymous said...

Asssalamualaikum wrt ...
Terimakasih pada semua yg mendoakan saya, memang special dapat bacaan doa dari Ustaz. So meaningful and priceless - alhamdulillah. Dapat peluk cium dari Datin MakJah pulak, jgn jeles2 ye ....rezki perantau ni lain sikit!

Wassalam .....lainkali nak family Ustaz datang tapi jgn dok hospital lagilahhhhhh :-)

Shafinaz (AJK Makanan)

abdquddoos said...

Alhamdulillah...Subhanallah...Tabarakallah..Semuga ceria selalu hendaknya....Takbirrrr..Allahuakbar
Memang powerlah kambing nii..ada 'mandy ' ka? ...hehe

Azrin Naim said...

Alhamdulillah, kecerian jelas terpancar dari riak wajah para kontinjen serta dari TGUH sendiri. Salam dari bumi Shah Alam.

Anonymous said...

Assalam TGUH dan ahli rombongan, sy br hari ni tau TGUH kat US berubat jantung, sy doakan TGUH segera sembuh, sihat boleh pulang ke Bangi. Di sini sy nk amik kesempatan mengucapkan terima kasih byk2 kat TGUH sb buat solat hajat dan mendoakan sy apabila sy di diagnosed with leaukemia pd 23 feb yg lalu.Salah seorang pelajar TGUH abg ipar kpd adik perempuan sy. Sy dh dua kali chemo, alhamdulillah sihat, skrg kat rumah tunggu di panggil utk 3rd chemo. InsyaAllah sy akan bc perkembangan TGUH di sana.
Semoga kita sama2 redho, terus ikhtiar, dan di beri kekuatan oleh Allah swt.
Hajjah Naemah Abdullah. Kuala Lumpur

Post a Comment

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space