Friday, September 16, 2011

Salam TGUH untuk semua

Salam semua....

Semalam...lepas makan malam...TGUH minta dibacakan setiap entry dalam blog ini sambil menekuni setiap komen Tuan Puan dan adik beradik lainnyaa.....Manik-manik jernih kelihatan menitik dan ada kalanya menyeka air mata yang tidak tertahankan, ibunda KakJah tersayang jua habis berkotak-kotak tisu hingga bengkak-bengkak kedua-dua biji matanya....yang kelakarnya....tokey penulis blog yang tengah tolong bacakan pun siap bah melimpah ruah dan ribut petir disana sini......kadang-kadang tersekat-sekat suara dan ada kalanya tenggelam timbul dan ada masanya ....tak keluar teruuusss.....

Tersentuh hati kecil TGUH dengan komentar ikhlas tuan puan dan adik beradik sekelian ,apalagi kesudian kalian mendoakannya.....Setiap kali komentar dibacakan ,TGUH pasti mengulang-ulang si penghantar komentar...mungkin nak memahat kuat nama kalian dalam kotak fikirannya.Ada kalanya dia bertanya....Mahat...ni yang mana satu...(Uiiiishhh...naik saham...ni)..,ada gambar tak Mahadi ni....,ada gambar Mahat tak??...saham terbanyak pada Hj.Sufri....asik diulang-ulang namanya oleh TGUH.....TGUH juga menganggu-angguk dan terpacul 'baguuus' daripada kedua bibirnya dengan komentar Normala Sam.....sesekali beliau tersenyum dan ketawa kecil dengan komentar-komentar yang mencuit hatinya.Terima kasih Rahimi,hamdan,Jamal din,Badrul Hisham,Haliza,M.Khalili,Su a.Dhabi,FR(TGUH tanya sapa ni..),Jamal Din,M.Redza,@ze(pun tak tau sapa),ibu(jua tak tau sapa) serta lain-lain yang tak tersebutkan namanya disini....

Jua buat adik beradik yang tak jemu-jemu mengirim kasih dari jauh buat kami diperantauan dengan kata-kata semangat buat menyalakan obor kekuatan kami disini.Pojaaann. ......sahammu mencanak naik...bila setiap kali namamu dibaca-Pak Lang kata...budak Pojan ni memang rajiiinn.....wakil keluarga Pak Ndak Hassan ,yang paling setia...jua buat kakcik Muni,Mengalir deras airmata Baba dengan komentar kekanda tersayang Pak Ngah Sahak.Makngah munah, jua dengan komentar Mak Njang Kiah(ramai wakil mak njang-Yati,asiah,Bg Nasir,Zeti,alang)....tak lupa pada wakil Sungai petani..Cik Yah yang kami sayangi, dan Oli yang kerap muncul dengan komentar yang melakar senyuman di garis wajah...juga setinggi penghargaan buat Bg Kamal Kassim  aka 'kepala dan perut masa'-wakil keluarga Waninah...tidak ketinggalan buat MakSu Ngi yang comey lote(the comellest of all).

Tentunya...segunung..cinta sayang buat adik-adikku..Dekna yang macho,Awe yang manis,Manja yang ayu,Fawwa yang cumillest yang menjadi peminat setia blog ini-penghibur dikala sendu,perawat lara nan rawan....the best sis I could ever ask..n I thank Allah for sending me sisters as dear as you people....isk...isk...

Semoga blog ini menjadi Tautan Kasih penghubung silaturrahim kita semua.

Yang jauh dirapat-rapatkan, Yang rapat dierat-eratkan..Yang erat diserasi-serasikannn....


wcd 6.05am Palo Alto

Adeeehhh..

Dimintanya buang semua plaster wayar-wayar semalam,tak puas hati nak solat katanya,walaupun nurse dah bagitau 24 hrs.....kan dah bleeding......Tadipun duduk makan bersila baek punya,tempat dirodok kat cabang peha pun bukan selamat lagi....tapi tak puas makan atas meja katanya,dah tu...mintak nak bukak 'pressure plaster' kat cabang peha sebab nak solat dengan puas hati.Ishhh...ishhh....no....no..no....kami kata,kalu yg kat tangan pun bleeding,yang kat bawah tu,sah meletup dan bannnjiiirr.....no...no....lagipun memang diberi ubat cair darah,agar stent tidak bermasaalah...masih menunggu bilik TGUH...yang tak siap2 dari tadi.....sian TGUH dan mama kena squat bilik kami dulu,dah 3jam kami tunggu minah omputih ni menyiapkan bilik...entah apa masaalahnya......kaki pukul ni,macam gataii je tangannya......sabo...sabo...bawak besabo........

Sowi

Ampun maaf, the last 5 reloaded itself.....gangguannn.....gangguannn.....I mean gangguan line   aaaa....bukan gangguan 'lain'....don't get me wrong....nanti 'Tuan Tanah'  cik Hana aka chepokpok(nama manja masa kekkecik....sekarang dah nama glamer lain) dan online,dia kasi perbetui balik...so that ..tak payah makan penedol...takuttt peniiiingggg  jeerr....

wcd

Posing kejap

Sentiasa sporting,bila diminta posing

Dilawati sdr Faisal Lokman

Nampak dah bertambah sihat dn bertenaga

Depan A&E

Kuat lagiii.

Perkarangan hospital

Jalan lagi

Tunggu kereta nak balik

Sempat lagi test 'stent' baru,sementara tunggu kereta sdr Faisal Lokman

Makan tengahari pertama,lepas discharge

Makin berselera....

Kembali keBWR

Alhamdulillahhh...kembali ke BWR

Depan sepital

Persediaan discharge

Bantuan Allah hantar melalui sdr Faisal Lokman,yg dtg melawat.....Alhamdulilaah...tak payah gagau cari teksi

Penerangan panjang lebar

Next appt isnin,perlu 'test drive'..stent baru,utk test efikasi

Suda bole discharge

Suda nk balik bwr

D/charge notes from the nurse..

Ward round Dr.Alan

Sudah boleh jalan sendiri

Jalan sendiri tanpa pimpin..

Insyaallah bole discharge harini kata doktor(15 Sept ,dalam12tgh waktu kami)...cuma dinasihatkan belum boleh pulang ke Mesia awal , masih ada appintment post procedure dan perancangan jangkapanjang...untuk dibincangkan dengan cardiac surgeon Dr.Robert Robiin .

ampun maaf

Line kat Hotel Aria (yang ancient) memang hampess kededesss....maaf , dah berapa kali sent tapi fai....fail....%#$*....kena tunggu hospital punya...

Post stent 12hrs

Alhamdulillah...parameters dan 'vital sign' semakin stabil bertkat doa semua.Selepas tamat Edah 12 jam TGUH makin selesa dan tidak mendapat serangan jantung walaupun sekali  ....Alhammmdulillaahhh. ..tsummal... ..Alhamdulilllaahhh.. ..tsummal...Alhamdulilaaaah.. ...

   TGUH dah mula mintak makan ...nasik Mandy....Woowwww....kami pi carik jugak....Alhamdulilaahh...jumpa di Rose Market,Castro Road Mountain View-kira kira dalam 12km daripada hospital(atas saranan saudara Faisal Lokman)..TGUH.nampak berselera..memang Mandy menjadi peberet TGUH...cuma dinasihati oleh jururawat bertugas , agar tidak makan dalam kuantiti yang banyak...kalau ikutkan ,mungkin habis satu polisterin....

 Malamnya TGUH sudah minta untuk berjalan dalam kawasan hospital dan mendapat perkenan jururawat bertugas.Alhamdulillahh jururawat yang menjaga TGUH, semuanya amat beradab dan mudah mesra....memang amat terasa perbezaanya dengan jururawat di kampung kita. Semalam KTG sampai lewat sikit lepas pegi cari Mandy(masa melawat 10am-8pm)....sampai hospital pun dah 9.20 pm...tetapi kami masih disapa dengan baik dan benarkan bersama TGUH hingga kami puas dan tinggalkan TGUH yang bersedia untuk berehat.Lagipun TGHD tidak jamah langsung makan hospital-shubhah katanya, jadi KTG pelu sediakn pada setiap waktu makan....no problem at all....

Bila sudah mula jalan...TGHD dah melipiti jarak yang agak besar dan Alhamdulilaaahh...tiada serangan jantung langsung.....saya ulang...'langsung sekali pun tak ada'....Tabaaarakallaaahh......Walaupun berjalan berlu berpimpin dan bergantung pada railing , tapi TGUH tetap dengan semangat wajanya...

post stent 12hrs


Sessi penerangan Dr.Allan-very informative and objective

Dr.Allan menegaskan kesTGUH perlu dibawa berbincang dengan lebih serius dengan Dr.Robert Robbin-(specialist cardian surgeon) kerana double stent yang telah dimasukkan ,mungkintidak dapat bertahan lama.Ini disebabkan 'highway' itu telah totally block untuk satu jangkamasa....dan akan membincangkan tentang keperluan 'by pass' untuk kepentingan jangkamasa panjang..

KTG-kepengsanan

Entah bila zaman boleh ...zzzzz...zzzz pun tak tahu....tetiba kena 'candid' jeerrr...Adeeeh....
 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space