Wednesday, May 9, 2012

(58) Perutusan Rasmi

Selamat menonton dan mengubat rindu di hati.
video ini untuk pengunjung chepokpok sahaja. Diminta jangan "SHARE" di laman lain.
Yang Benar,
Cik Tuan Tanah



(57) Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Majlis Ta’aruf serta Tautan Hati Rinconada’s Park.

Ingat lagi tak Mr.Q yang terbang ribu riban batuan menemani kami ketika TGUH dibilik bedah?
Setelah kembali ke kampung halamannya, kini Mr.Q kembali bertamu.

Mr. Q bersama TGUH....sembang apa tuuuu??
                 ( Photoshop by cik TT- atas arahan Mr.Q- memang comeyy gilerr smiley Mr Q, kena dengan orangnyaa...hik...hik...hik)



Esok..Sabtu 5Mei kami dijemput ke Majlis ramah mesra di Rinconada’s Park.Majlis kesyukuran bersempena anugerah kesihatan buat TGUH yang telah menjalani tempoh mehnah serta rawatan.
Allamakk...5 Mei juga tarikh ulang tahun Adik Shafinazz the AJK Makan (Tengkiyu pesbuk)
Seharian Wacheda dan Waleyn bersilat dengan kaki lembu untuk pot luck esok.



Sup kaware’ aka maghadim. Mehdi : Kaware’...laarr  kalu sup’ kabare’...wacheda tak reti bikinn...itu kena tanya resipi kat orang Jawa baru betulll.




Sudah semestinya paberet TGUH.




Malam tu , kami kenuri dulu sebelum dibawa ke Rinconada’s Park.                              Ehh... Mr  Q pun ada....



Sup kaki kaware’ aka maghadim yang berjaya menghangatkan malam kami yang dinginn  , juga kena dengan selera TGUH  



Mr Q : Saya tak reti laar makan sup ni...sebab seumur hidup tak pernah makan sup kaki......
               Kami: Cuba duluuuu....baru taoooooo...



Sup -2 periuk besaq....haaahhh....puaih hatiii...



Esokya, kami tiba di Rinconada’s Park dengan kereta sarat barang-barang segala mak nenek.


Kasi surprise si Birthday Girl Shafinazz aka AJK Makan..



Surpriseeee !!!!! Dengan belon, bunga bagaiii........ngeeeeee...



Dah macam rombongan meminang la pulaaakkk..



Al-maklum leeerrr...birthday girl baru menginjak usia 14 tahun.....ehhh...14 ke 41 ???....



Kerusi khas  buat TGUH



Turut dimeriahkan oleh sahabat-sahabat dari Malaysia yang bermastautin disini.


Cer tengok talipinggangg....



Selamat ulang tahun Dik Inazz yang ke 14.....




Ehhh...ada hadiah lagikkkk....... Fuyooooo....bukan senang nak kena cium dengan Mama Jah......terbaeekkkkk.....



Semoga kekal dalam mawaddah dah rahmah Nya serta dihiasi Sakinah..



Cukup meriah dan happeningg



Bacaan doa diketuai TGUH dan  diaminkan oleh semua yang hadir...doa selamat serta doa untuk besdey girl.



Bukan setakat besdey girl yang berjuraian airmata, kami semua sebak dan terharu dengan alunan doa dari TGUH kali ini...sayu semacamm.....isk...isk...isk....



Selamat memasuki era 40-ann.... opppsss sowii 14..



 Lepas doa...SERAAAANGGGGGG.....!!!!!


  ‘ Stuffed lamb roast’- seekor kambing   dipanggang bersama  nasik yang disumbat kedalam perutnyaa....



 Jahannammm diet seminggu......(Jahannama kholideeeennnn-tagline Che Kamal Al-sungai boyai)..




Apa lagi....mulai ya akhi...!!! ......(.sajaaaa teringat tagline masa ngaji Quran dengan Ustaz Amin Kordi dulu ...teringaaaaaaaat Ustaz Amin Kordi..........seronok betul jadi anak murid Ustaz..... )




Awat semua tengooook saja...tunggu TGUH mula dulu kaa...



 Harini....pakcik tengok sajalahhh.....lagipun.....perut pakcik dah kempiisss.......dah tak roi..........”Pandangg laaah ..lihat laaaah......”




Rinconada’s Park Cuma 15 minit dari  s HARON Green  Apartment 

 Perlu buat tempahan meja dan kawasan dahulu. 2kali kami dilawati Rangers bertugas, memastikan keadaan semua terkawal dan rapi.



Jemput makannnn.....tulang kambingg....



Tn. Hj amir Razelan (bertopi merah) dan Faisal Lokman  serta bodyguard kaki pukul berdua....



Tn Hj Khalil.... kami nak kambing panggaanggg powerr  balik nanti....bole ka???



Besdey girl tengah menikmati sup kaware’ aka maghadim



Pandai Daiana carikkan ayaq nyok.... 2 tin telah berjaya TGUH seleseikannn...



Kanak-kanak ribena riang berpesta..



Sorang lagi kanak-kanak ribena seusia dengannnya sedang melambung frisbee ..



 “Allahhhh selamatttkan kamuuuu...Allahh selamatkan kamuuu....Allah selamatkan Adik Shafinaazzz...Allah selamatkan kamuuuuuuu..........Yeaaaayyy..



Laaaa...ini paseipa pulaaaakkk... posing power rangers ka.. posing ‘the power of 4' ka.....posing nak tengok sapa lagi putehhh.... Isshhh....ishhh...ishhh..



Jom...jom...ambik gambaq semuaaa..



Cheeeesseeee.............Snap !!!! for the albummm ....


Wacheda
Menlo Park
11.30pm

Monday, May 7, 2012

(56) Salam dari perantauan...

Buat adik beradik besarku di tanahair dan di mana jua kalian berada...


Salam TGUH.....
 

Friday, May 4, 2012

(55) Blessing in disguise..



‘Blessing in disguise’


Dengan takdir yang Allah tetapkan TGUH perlu menjalani pembedahan disini, maka seluruh KTG termasuk Wacheda berkeadaan cuti dari tugas rutin harian. Maka , Wacheda diberi kesempatan oleh Allah mengutus berita buat tuan-tuan.Memang nawaitu asal blog ini sebagai penyambung utusan membawa perkhabaran.Lagipun..memang hasrat TGUH..tidak mahu membiarkan tuan-puan termangu-mangu. Jadi Wacheda akur....


Sekembali ke tanahair , bererti Wacheda akan kembali komited dengan tugas dan tanggungjawab.Hiraki prioriti perlu Wacheda imbangi.

Lagipun..Wacheda belum bersedia mendepani Mehnah alam siber. ‘. Internet adalah alam yang manusia bebas melakukan apa sahaja, dan ia diburukkan lagi oleh keupayaan manusia menyembunyikan identiti.’  Alam tanpa batasan....

‘Manusia akan mampu menjadi seangkuh-angkuh peribadi, hanya kerana kejahatan lisan dan tangannya, dapat disembunyikan di sebalik nickname dan ID ciptaannya sendiri. Cakaplah apa sahaja, celalah siapa sahaja, kita tetap selamat kerana yang kelihatan hanyalah ID yang tidak beridentiti.’  Subhaanallahh......Fitrah wanita, sarat emosi.Memang mudah untuk menelah..”Alaaa...telan ajela..”(sprt ada komen sblm ini) memberi ruang pada sesiapa meluahkan idea ..mungkin dari akal  atau mungkin terbitan mazmumah sehingga lupa kualiti isi dan etika bahasa.


Bukan membenci IT..Cuma mengurangkan ruang untuk disakiti...

Wacheda masih perlukan tarbiah dan perlu  muhasabah dalam mujahadah.

Perlu diakui.. iman yang bertakhta dihati...masih lemah dan goyah..

Masih mencari identiti..perlu  membina hati dan mendidik diri....perlu belajar dan  menelusuri......tabahnya Khadijah,tulusya Fatimah dan teguhnya Masyitah serta Sumayyah.Perlu hijrah.....

Maka tinta Wacheda akan berakhir..sebaik TGUH pulang ke tanahair..

I am not good with words and I’ll concentrate on things that I THINK I‘m good at.. ‘.I THINK...’

Writing and blogging are definitely not one of them....

Cuma akhir-akhir ini...kebanyakan komentar bersifat positif dan penuh jati diri...terima kasih pada kalian...kerana..... Faham tujuan Wacheda menulis...serta pengorbanan yang perlu Wacheda rintis.



Temujanji datang lagiii..

Dalam perjalanan ke hospital ...Sharon Park Drive



Kali ini berjalan semakin lajuuu..



Kerusi roda cuma tontonan...tak naik punnn


Leka bersembang di ruang menunggu klinik sementara menunggu giliran .Jaket DS lagiiii........



Owwhh...ada orang ambil gambar rupanyaaa....’smilee...’



Buat pengetahuan semua...berat badan TGUH sebelum pembedahan ialah 74 kg.

Hari ini seteleh lebih sebulan  pasca pembedahan berat TGUH menurun hingga 67.5kg...
6.5kg dalam sebulan....Ada bran ?????

Temujanji masih berjadual sehingga 8hb(siaran ulangan...buat yang tak baca entri –entri sebelum ini dan masih menanya) dan certification ‘fit to fly’ oleh kardiologis akan dibuat pada tarikh keramat itu.

Ya..dan ya...dan masih ya..kami belum tahu bila masanya..untuk terbang kembali.....



Didalam bilik rawatan...sementara menunggu doktor tiba...



Tengok muka Mimie yang dah berkira-kira nak mengetuk pintu ,bagi Bandi berterabur bangun mencicit lari takot Dr datangg....



Sekembali dari hospital- sambung riadah lagiiikk



Pusing-pusing sekitar kediaman pun boleh dapat 2-3km (sepusing kawasan Sharon green apartment  1.5km)  3 kali pusing kaloo..



Bandi yang semakin ‘fit’ dan kurusssssss ...Adusssss



Learn your limit and listen to your body alarm..



‘You never know how strong you are until being strong is the only choice you have



Ok..target heart rate is acheived...time to take 5..


 Malam..

Bandi memasang anti-embolism stocking..
                   Penting ,dalam usaha mengurangkan sembab di kaki..



Berpeluh-peluh ketiak pak imamm...ketat  lagi panjang lagi sukar lagi susah..Adeeeehh.. boleh naik muscle kalo selalu-selalu bikinn..



Pheewwwwhh...dah siap punn...



Apa ni Hamdi ????...... Terbalik nih !!!!!


Hik...hik......senaman yang bagussss.......



Ini baru betullll.....



Sekarang boleh sambung jalannn..



Wacheda
SG 157
Menlo Park
2.57 a.m
 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space